Bröllopsfotografer i Stockholm


Vårt första möte, så här går det till när ni tar kontakt med mig. Det första jag behöver veta är vilket datum ert bröllopsdag är på samt på vilken plats det är. Därefter kan vi börja diskutera antalet timmar ni har tänkt er för fotografering, utgå från de delar som ni har planerat in och se sen om ni vill ha bilder från alla delar av dagen eller om ni bara ska ha med det viktigaste. När detta är bestämt bokar vi in ett personligt möte. Vi träffas och får en bättre uppfattning för hur vårt samarbete ska gå till. Om allt känns bra, kommer jag vara med er under en av de viktigaste dagarna i era liv.

Under vårt möte går vi igenom så mycket som möjligt av dina planer för ditt bröllop. Detta för att vi ska kunna komma med tips och råd så att er dag blir så lyckad som möjligt. Vi går igenom vilka förväntningar du har på fotograferingen och vilken bildstil du vill att bilderna ska ha. Ska vi ta bröllopsporträtten i en speciell miljö eller utomhus? Ska vi få med alla gästerna och när ska vi ta grupp bilder och familjealbum.

Förfotograferingen: Testdelen

I några av våra paket kan du hitta en gratis för-fotografering. En för-fotografering är en testfotografering som ger dig chansen att se hur du fotograferingen fungerar tillsammans mellan dig och fotografen. Detta är en möjlighet att testa fotografens förmåga.
Efter en för-fotograferingen vet du hur fotograferingen går till och du lär känna fotografen lite bättre. Ofta har mina kunder aldrig blivit fotograferade tidigare och med en testfotografering känner man sig mer avslappnad sen på bröllopsdagen då det är så mycket annat att tänka på.

Planeringsstadiet: Berättelsen börjar

Före bröllopsdagen behöver vi ha en plan och gärna ett schema för dagen. Då kan vi lätt se när saker kommer att ske. Planen fungerar som en att göra lista för oss och vi hjälper till att hålla kolla på dagens moment. Håller vi koll på tiden så är risken mindre att något gud förbjude skulle missas! Det hjälper oss också att planera in eventuell restid mellan frisören, sminkning och brudgummens förberedelser.

Några bilder som alltid brukar fotas

Jag är med och fotar när det vigsel, utgång från kyrkan, när det skålas, bröllopsporträtten, mingelbilder, middagen, dansen, festen och öppnandet av presenter. Endast då kan vi sluta dagen och känna oss nöjda.
Som bröllopsfotograf är man upptagen hela dagen och först efter att man kommit hem och kan titta på alla bilder kan man slappna av när man ser hur bra alla foton blev.

Om det regnar på bröllopsdagen?

Då är det bra om vi har en backup-plan. Det regnar ju faktiskt i Sverige då och då, så det bör man även planera inför. En liten oförutsedd händelse kan göra stor skillnad men med lite planering så löser det sig ändå. Det går alltid att ta fina bilder inomhus och har det regnat en stund så brukar det sen lätta upp och då kan man passa på och ta bilder utomhus eventuellt med ett par fina paraplyer.

Bröllopsdagen är här

Dagarna går snabbt och nu är bröllopsdagen äntligen här. Nu ska allt klaffa och inget får gå fel. Kameran och en extrakamera är packade samt flera extra batteriet och minneskort.

Bilder på förberedelserna – Viktiga ögonblick

Vi vill gärna vara med och ta bilder under era förberedelser inför vigseln. Vi är med och följer bruden när tärnorna gör henne vacker. Vi brukar också vara med hos frisören. Vi vill inte heller missa att fota brudgummens förberedelser.

Porträttfotograferingen – Den viktigaste fotograferingen

Efter bröllopets förberedelsestadier är vårt tips att vi tar bröllopsporträtten innan vigseln i kyrkan. Ofta brukar vi göra det på vägen till kyrkan och som fotografer brukar jag alltid leta upp en lämplig plats eller miljö att fota porträtten.

Beroende på hur dagens förberedelser är planerade kan vi göra porträttfotograferingen före eller efter ceremonin i kyrkan. De flesta par vill ta porträtten innan kyrkan precis efter man har sminkat och klätt sig.

Porträttfotograferingen är de viktigaste fotona som tas! Förberedelser för att ta bra porträttbilder kräver en bra plats och att vi har gott om tid på oss, räkna därför med att porträtt fotograferingen tar upp till en timme. Mitt jobb som fotograf är att få er att slappna av så att bilderna blir naturliga, då brukar det blir som bäst.

Bröllopsbilderna

Efter porträttfotograferingen är vi redo för bröllopet. Det är oftast i den lokala kyrkan. Om det är en borgerlig vigsel kan det vara i ett stadshus. Ibland kan det vara förbjudet att fota i kyrkan så det behöver vi kolla med prästen innan. Som fotograf vill man absolut inte missa alla ögonblick under ceremonin när ni ger varandra era löften och sedan kyssen som jag inte får missa att fota.

Vi fotar sen när ni går ut ur kyrkan och gästerna tar emot er. Efter kyrkan är du redo att gå på fest. En bil, limousine, båt kan vänta på dig och ta dig till festen. Vi kan följa efter dig eller åka i en annan bil dit om du vill. Vi vill gärna ha några fototillfällen med bara er två tillsammans.

Bröllopsskål, umgänge och supé

Bröllopsskålen måste fångas på bild. Så vi tar många foton på skålen och alla gästerna som minglar och har kul. Vi går runt och fotar miljöer, gäster, dukning och och tar detaljerade bilder. Vi försöker fånga ögonblick och händelser spontant som ni kan minnas tillbaka till senare.

Middagen bjuder på en massa god mat och även fotografer behöver äta! Därför är det önskvärt att ni kollar med köket om de kan undvara en portion åt fotografen, då blir han glad och tar bättre bilder!

Bröllopstårta och vals

Bröllopsmiddagen brukar vara ganska lång, och slutar oftast med bröllopstårta. Enligt gammal tradition ska den första biten skäras av brudparet, innan gästerna får ta del av tårtan. Detta är ett bra tillfälle för oss att ta fina foton på er och alla gästerna.

Efter bröllopstårta och kaffe är det sedan dags för nästa del – dansen. Det är en av höjdpunkterna för varje bröllopsfotograf och den del jag tycker är roligast att se. Räkna med att jag är med under bröllopsvalsen och följer alla era rörelser med kameran och fångar varje ögonblick. Blickar, leenden och kärleken som riktigt känns i luften. Bilderna kommer att återspegla lyckan ni känner tillsammans. Jag ser även till att fotografera de dansande gästerna som skiner på dansgolvet.

Dags att sova och redigera

Efter bröllopsdagen är man helt slut som fotograf och behöver vila och sova ut för att ladda batterierna till nästa dag. För sedan börjar det stora arbetet med att sortera och gå igenom alla bilderna. Att fotografera bröllop är ett ganska ansträngande jobb. Detta beror på att vi hela tiden måste vara fokuserade, för att få med varje speciellt ögonblick. Vi ser fram emot att få börja arbeta med bilderna så snart som möjligt och kontrollera att bilderna blev så bra som vi förväntar oss.

Därefter är det dags för det stora jobbet med att ta backup på alla bilder, sortera den och ta bort dubbletter och dåliga bilder. Av säkerhetsskäl lagrar vi bilderna på minst två olika ställen. Ni kan räkna med att omkring 3000 till 4000 bilder tas under en hel dags bröllopsfotografering. Vi går igenom alla noga, och sorterar ut dåliga bilder (dem kastar vi). Vi brukar inte förstöra några bilder som är bra, även om de liknar varandra. Ni kommer alltså att få många foton skickade till er.

Efter att ha valt ut de foton som ser bra ut, börjar man redigera bilderna. Ni kommer sedan att ha möjlighet att avgöra om ni gillar dem. Vi brukar skicka alla kunder en länk där bilderna lagras, och där kan ni sen välja ut bilder för eventuellt göra förstoringar eller canvas tavlor. Ni kan också visa upp bilder då för vänner och bekanta.

Vi kan leverera bilderna av ert bröllop till er digitalt men ni kan också välja att vi ska ta fram en fotobok åt er och ni kan beställa tackkort till era bröllopsgäster.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s