Nu ska jag starta en webbshop!

Ja så är det! Äntligen har jag kommit igång med planeringen av min nya webbshop. Jag har länge gott och tänkt på att jag ska starta webshop men aldrig kommit till skott! Men nu är det äntligen på gång, har redan registerat företag och kommit på ett bra namn på webbutiken. Nu ska jag bara åka till Kina och importera mina produkter.

ehandel (11) ehandel (12) ehandel (13)

De stora fördelarna med e-handel är:

  • Priserna. I en nätbutik är det möjligt att handla billigare än i en traditionell butik, då en nätbutik sällan har lika stort behov av personal som betjänar kunderna. Nätbutikerna består ofta bara av ett lager, varifrån hela landet/världen kan handla, vilket sparar in lokalkostnader. En vanlig butik behöver bra läge vilket kostar i hyra. Ett lager kan ligga mer undanskymt.
  • Utbud. Eftersom e-handeln kan betjäna ett mycket större område än en butik, och därmed ha fler kunder, kan den också ha ett mycket större.

Och några av nackdelarna med e-handel:

  • Nätbedragare. Ett ständigt återkommande problem är att man som konsument handlat i en till synes seriös nätbutik, men senare upptäckt att man blivit av med pengarna.
  • Fraktkostnader. Alla fysiska varor som handlas på Internet måste fraktas till köparen, vilket kan göra köpet mindre lönsamt för konsumenten.

Mer bra information om e-handel kan du läsa om på Wikipedia. Där och på många andra ställen finns det sjukt bra information om hur man ska göra för att starta en webbshop idag. Jag håller nu på med min designer och fastställer hur webbshoppen ska se, vilket är så svårt. Finns så många fina webbplatser som man får inspiration från. Men ska försöka hålla min webshop enkelt och stilren tror jag.

Min polare Erik har bestämt sig för att inte öppna en webshop, som säljer påser. Det var nog tur då idén inte var superbra! Fast om han skulle satsa på ekologiska tyg-påsar som man kan använda flera gånger när man handlar på ICA så är det ju ingen dom idé alls. Tur det skulle kunna funka riktigt bra! I alla fall på Södermalm, men det är nog en marknad som kommer att växa mycket med tiden, har hört att de i USA i Kalifornien har skapat ett förbud mot plastpåsar i butiker. Det är något som jag tycker EU borde införa här med, är ju en enkelt sak man kan göra för att förbättra miljön.

Jag har bestämt mig att bygga webshopen i PrestaShop, jag funderade först på att bygga den i OpenCart, men tyckte PrestaShop verkade mycket enklare och roligare att jobba med.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s