Webshoppar opencart plattformen

När du valt OpenCart är det dags att göra några få nödvändiga inställningar. Fyll i ett användarnamn för din webbshop och välj ett lösenord för det. Det är det här uppgifterna du kommer att använda för att logga in i OpenCart och administrera din webbshop. Fyll även i en e-postadress som du kan ta emot mail på så att mail som skickas från OpenCart till dig kommer fram.

opencart butik

 Ändra utseendet

För att ändra utseende på din webbshop behöver du lägga in ett nytt tema. Om du inte har kunskapen att själv utveckla ett sådant finner du flertalet färdiga på Temat ska ligga i mappen med FTP O/mindoman.se/public_html/catalog/view/theme. När detta är gjort går du till ”System” > ”Inställningar” > ”Butik” i adminpanelen och väljer ditt nyinstallerade tema under ”Mall”. Klicka sedan på ”Spara” så är ditt nya tema aktivt.

Adminpanelen

När du har installerat OpenCart är det dags att logga in i adminpanelen för att göra inställningar, lägga till produkter och i allmänhet bekanta sig med OpenCart. Detta gör du genom att besöka länken du fick i slutet av installationen och logga in med det användarnamn och lösenord du valde under installationen.

Välj även om du vill installera på en befintlig domän eller subdomän, om du vill installera på en ny subdomän eller om du vill ha din webbshop i en undermapp på en befintlig domän.

 Inställningar

För att ändra inställningarna för din webbshop går du till ”System” > ”Inställningar” i adminpanelen. Där kan du ändra ”Allmänt” så som butikens namn och kontaktuppgifter. Det finns även en del andra inställningar som du kan göra under de andra flikarna för att sätta en lite mera personlig prägel på din webbshop.

När du har valt användarnamn, lösenord, e-postadress och hur du vill installera webbshopen så klickar du på ”Installera” och väntar en kort stund medan OpenCart installeras efter dina önskemål. Notera att det kan dröja några minuter innan länken du får i slutet av installationen fungerar om du valt att installera på en ny subdomän.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s